Papegaai uitzoeken - mijnpapegaai zelfhulp

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Aanschaf van een papegaai.
Een papegaai kan een leuke huisgenoot zijn. Bedenk wel dat ze niet zijn te vergelijken met een hond,kat of konijn. Ofschoon papegaaien prooidieren  zijn weten ze zich bijzonder goed te verdedigen en kunnen ze zo doen alsof zei de baas zijn.
Als je een papegaai wilt aanschaffen, bedenk dan dat ze een andere aandacht nodig hebben dan huisdieren die je tot nu toe was gewend.
Het makkelijkste is om een jonge vogel aan te schaffen (het liefst eentje die langer bij zijn ouders mocht blijven dan een paar weken) een papegaai die niet gestresst is en ouder is kan ook een optie zijn, die went makkelijker aan jou. Papegaaien houd je het beste met zijn tweeën, man en pop of pop en pop of man en man, maakt eigenlijk niet uit, als ze maar beiden jong zijn en samen bij je kunnen komen. Ook omdat je misschien overdag moet werken. Bedenk wel dat papegaaien onder gezonde omstandigheden tussen de 30 jaar en 90 jaar oud worden. Papegaaien hechten zich aan je net als je eigen kind. Dus voor de aanschaf bedenken kan en wil ik het kind van ongeveer 5 jaar cognitief, 30 jaar of langer houden. Een papegaai maakt veel troep, gooit eten op de grond uit instinct, wie weet of er morgen nog eten is en de flora en fauna moet ook groeien. Een papegaai kan hard krijsen vooral  papegaaien uit zuid Amerika. Je kunt last met je buren krijgen. Papegaaien hebben afwisselende voeding nodig met zaadmengsel als basis vitaminen, mineralen, groenten, fruit en pellets. Papegaaien hebben lange en stille en donkere nachtrust nodig anders worden ze sagerijnig of ziek. Helaas zijn de dierenparken er vol mee, afgedankte papegaaien. Dus bedenk eer je begint. De leuke kanten zijn: je kunt je papegaai knuffelen, mits je dit dagelijks met hem doet. Je kan hem leren opstappen en afstappen heel handig als je hem terug in de kooi wilt plaatsen. Je kunt je papegaai leren zich overdag zelf te vermaken op een speelboom met papegaaien speelgoed. Het nadeel van papegaaien: je hebt enorme geduld en uithoudingsvermogen nodig om je papegaai soms iets te leren. Een jaloerse papegaai is geen pretje, hij kan je hard bijten en spullen slopen of je partner of je visite aanvallen. Met goede gedragstherapie kan het wel weer goed komen. Alvast veel plezier met de aanschaf van je papegaai. Nog iets, mocht u een papegaai uit een ander gezin overnemen, zorg dan zeker, dat de kooi mee verhuisd naar u, want de papegaai moet toch minimaal iets bekends hebben in zijn nieuwe leefomgeving.
Liefs van Günther en zijn 6 gaaien
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu