Huisvesting - mijnpapegaai zelfhulp

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Inde natuur leven papegaaien meestal in holle boomstammen, vaak half doodde bomen die of door de bliksem zijn geraakt of door ander toedoen zijn uitgehold.
Het kan daarom ook geen kwaad om een nestbak in de kooi te hangen die groot genoeg is voor uw papegaai, ze slapen er soms in. Ik laat ook meestal een rode lamp branden 2 uur voor het slapen gaan, daar worden ze rustig van, net de zonsondergang. Daarna sluit ik de hun slaapkamer lichtdicht af, zodat ze rustig en lang 10 tot 12 uur kunnen rusten.
Een uitgeruste papegaai, is relaxter, krijst minder en bijt minder snel. Een goede dieet toegespitst op ieder papegaaiensoort is zeker ook heel belangrijk.

De kooi of volière moet groot genoeg zijn voor uw papegaai(en) om makkelijk te kunnen zitten in de nacht. Sommige mensen hebben volières voor overdag met een nachthok als scheiding.
Er zijn voldoende voorbeelden te vinden op internet, ook zijn er gespecialiseerde bedrijven voor volière bouw.
Mijn papegaaien zijn overdag in de speelkamer los op speelbomen met allerlei speelgoed dat van het plafond na beneden hangt.
Zorg dat er voldoende vers water is , dit kun je niet vaak genoeg verversen. Ik doe er ook altijd vloeibare mineralen aan toe voegen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu